Vrijwilliger in de kijker: Sydney van Aerden

Afbeelding
Sydney Van Aerden

Sydney is 19 jaar oud en waarschijnlijk heb je hem ergens al wel eens zien draaien op een feestje in de buurt onder de naam “Sydney Ayven” of “Corry & Gerry”.

Sinds vorig jaar versterkt hij de organisatie van het festival. Hij helpt mee met het onderhouden van de sociale media en het boeken van artiesten.

“Een aantal jaar geleden heb ik mijn beste vriend ontmoet op de eerste editie van Beir-Total. Toen ben ik begonnen met helpen tijdens de opbouw en afbraak van de verschillende evenementen van Beir-Total. Vorig jaar ben ik gevraagd geweest om mee in de organisatie van Beir-Total te stappen, ik heb daar uiteraard volmondig “Ja!” op geantwoord.”

“Op Beir-Total kunnen onze bezoekers zich uitleven op een festival waar een vibe hangt die zeer verschillend is met andere evenementen in de buurt. We willen vooral kwalitatieve evenementen brengen.”

We vroegen aan Sydney hoe hij de samenwerking met de vrijwilligers ziet: “Ik vind het een zeer goede manier van samenwerken. De vrijwilligers krijgen de kans om een evenement als het onze achter de schermen te ervaren. Ik ben er zeker van dat het voor hun een toffe ervaring is.”

“Ik beschrijf Beir-Total als een organisatie die zich enorm inzet voor het event. Het is een uit de hand gelopen hobby. Als jongere zijnde is dit een heel uniek gebeuren. Dat we kunnen zeggen dat we een festival hebben, dat is een machtig gevoel.”

Hij kijkt enorm uit naar 10 mei. “We werken een heel jaar naar deze dag toe. Tijdens het event zelf heb ik te veel stress om er zelf van te kunnen genieten, maar wanneer ik op het einde naar het totaalbeeld kijk, is dat altijd een waanzinnig gevoel. Ik hoop dat ik dat gevoel ook dit jaar weer heb!”