Vrijwilliger in de kijker: Sofie Steurs

Afbeelding
Sofie Steurs

Sofie Steurs, één van onze knapste blonde vrijwilligers, is 19 jaar en studeert personeelswerk op AP Hogeschool. In haar vrije tijd sport ze en je kan ze vaak aan het werk zien in de Quick van Mariaburg.

Sofie helpt als vrijwilliger waar nodig. Meestal kan je ze achter de bar terugvinden. Dit jaar wil ze naar eigen zeggen mee promo maken en meer betrokken zijn bij de opbouw en afbraak.

Ze rolde in de organisatie doordat haar buurjongen, Sander, haar enthousiast kon maken voor het evenement. Ook Sofie zit er dus al vanaf het prille begin bij.

“Beir-Total is LIT! Vroeger was het echt een leuk feestje in de Eskapade, nu is het gewoon zot geworden. Een echte meerwaarde voor Kapellen.” Ze vindt ook de werking met de vrijwilligers heel fijn, omdat ze haar geaprecieerd voelt. “Ze organiseren een jaarlijkse barbecue en ik kreeg dit jaar zelfs een kerstkaart van het bestuur.”

“Vroeger was het een gewone fuif, wat eigenlijk ‘haalbaar’ was. Maar nu zie je echt dat er hard gewerkt is, je ziet de groei. Het is een festival voor zowel jonge als oudere mensen. Iedereen uit de buurt komt ernaartoe. Je weet op voorhand dat het fijn gaat worden want er is aan alles gedacht. Cool podium, vette lichtshow, inkleding, … Kortom: een fijne avond.”

Sofie kijkt vooral uit om goed los te gaan op 10 mei en ze is trots op het hele team!