Vrijwilliger in de kijker: Sander Van Hirtum

Afbeelding
Sander Van Hirtum

Vandaag zetten we Sander Van Hirtum in de kijker. Hij is 22 jaar en medeoprichter van Beir-Total. U zal hem vast al wel eens hebben zien rondrijden in zijn Mazda MX5 met het logo van Beir-Total er op!

Zijn taken bestaan voornamelijk uit het verzorgen van de nodige materialen, sponsors en partners zoeken en hij coördineert de opbouw en de afbraak van het evenement.

“Ik weet het nog goed, een zatte avond op een feestje in een jeugdcentrum, Ik had het idee om samen met Ruben een fuif te organiseren. En kijk waar we nu staan!”

“Ik ben er al fanatiek mee bezig vanaf de eerste seconde en elke dag van het jaar gebeurt er onbewust wel iets in het voordeel van Beir-Total. Ik vind het een fantastisch concept, een soort kindje, een project wat nooit af is en waar ik elke dag aandacht aan wil besteden.”

Hij vindt de samenwerking met de vrijwilligers elk jaar beter en beter verlopen. “Twee jaar geleden gingen we allemaal samen naar de Efteling en vanaf vorige editie is er een super leuke barbecue. Iedereen is ook altijd zo enthousiast, zowel met alle fysieke hulp als het sociale media gedeelte en dat appreciëren we enorm.”

Sander omschrijft de evolutie van Beir-Total als volgt: “Van een brakke fuif naar een kwalitatief festivalletje dat we alleen maar groter, beter en kwalitatiever willen maken!”

“Beir-Total is een organisatie van drie enthousiaste jonge mensen die samen met alle lieve vrijwilligers iets fantastisch op de kaart zetten. Het is een organisatie die echt dag in, dag uit leeft voor hun evenement.”

Hij kijkt vooral uit naar 10 mei, wanneer het evenement op volle toeren draait en hij me zijn twee mede-organisatoren kan genieten van al het werk dat er werd geleverd om deze editie weer tot een goed eind te brengen.