Vrijwilliger in de kijker: Ruben De Proost

Afbeelding
Ruben De Proost

Ruben De Proost, medeoprichter van het concept, is 21 jaar en werkzaam als automation engineer. Naast zijn vaste job houdt hij ervan om te reizen en zich bezig te houden met Beir-Total.

“Samen met Sander en Sydney organiseer ik Beir-Total. Ik ben voorzitter van de raad van bestuur en ik hou me vooral bezig met het administratieve gedeelte en de algemene coördinatie van de organisatie. Daarnaast voorzie ik het grafisch design en de website.”

In het begin had hij samen met een paar vrienden het absurde idee om een fuif te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan want Beir-Total 2015 was een feit! Omdat het zo’n succes was, besloten Ruben en Sander hier verder mee te gaan en richtten ze de vzw Beir-Total op.

“Ik vind dat we al een hele weg hebben afgelegd. Van een rommelige fuif in 2015 naar een geslaagde eerste editie als festival en dat op minder dan 3 jaar! Deze koers zou ik graag zo houden.”

Hij vertelt ook dat Beir-Total de vrijwilligers probeert te behandelen zoals hij zelf ook behandeld wil worden. “Daar staan natuurlijk bedankingsactiviteiten en kleine gestes tegenover, want waar zouden we staan zonder onze vrijwilligers?”

Hij beschrijft Beir-Total als een festivalletje voor de plaatselijke inwoners, dat volledig georganiseerd wordt door vrijwilligers en jonge ondernemers.

“Stiekem kijk ik toch wel een beetje uit naar het moment waarop Beir-Total een vast begrip is. Dat iedereen uit het noorden van Antwerpen weet wie we zijn en wat we doen.”, voegt hij er nog aan toe.