Vrijwilliger in de kijker: Hilde De Paepe

Afbeelding
Hilde De Paepe

Hilde de Paepe is 53 jaar en moeder van 3 kinderen. Eén van die kinderen is niemand minder dan mede-organisator Ruben de Proost en daardoor is ze in de organisatie beland. Haar belangrijkste taak is het ontvangst van de vrijwilligers en een algemeen toezicht te houden over de in- en uitgang.

We vroegen haar ook wat ze van de werking met de vrijwilligers vond. “Ze hebben veel vrijwilligers, wat een positief teken is. Maar soms moeten er op voorhand wat meer afspraken gemaakt worden naar de vrijwilligers toe, zodat het niet de dag zelf gecommuniceerd moet worden. De BBQ als dankactiviteit vind ik voldoende. Meer doen voor de vrijwilligers vind ik niet nodig. Een vrijwilliger is zoals het is, hij doet het vrijwillig en er moet dus niet steeds iets tegen over staan, dankbaarheid is voldoende.”

Ze beschreef de evolutie van de organisatie als volgt: “Amateuristisch gestart het eerste jaar, niet weten hoe en wat. Ondertussen zijn ze professioneler beginnen werken en hebben ze de juiste contacten gelegd.”

Hilde kijkt enorm uit naar de evolutie van Beir-Total naar een organisatie met steeds meer succes en uitstraling. “Dat de mensen gaan zeggen: ‘Dat zijn die mannen van Beir-Total!’.”