Vrijwilliger in de kijker: Dave Van Herck

Afbeelding
Dave Van Herck

"Ik ben Dave, preventie adviseur bij Heder en woon al 20 jaar in Stabroek. Omdat mijn buurjongen mee het festival organiseert, ben ik al vanaf het prille begin bij Beir-Total aan het werk."

Wat is jouw taak gedurende het evenement? "Hoe moet ik dat noemen? Vooral security en onthaal.’’ En het uitlenen van het vergaderlokaal”, voegt zijn vrouw er nog aan toe. Hoelang zet je je al in voor de vzw? "Vanaf de eerste editie. Het chaotische, amateuristische begin. Hahaha”

Hoe vind je de omgang van Beir-Total met haar vrijwilligers? "Goed, eigenlijk alles. Ik heb het altijd heel goed gevonden. Vorig jaar was het wel te vrijblijvend, veel vrijwilligers hadden te veel gedronken. Dat doe je niet als vrijwilligers. De organisatie moet hier meer controle op houden, want de vrijwilligers stralen op dat moment het Beir-Total concept uit."

Hoe zou je onze evolutie omschrijven? "Elk jaar beter en groter, dat mag zeker gezegd worden. Die vogel is ook een super goed idee, dat brengt het ook naar een hoger niveau. Als je hem ziet staan als leek of voorbijganger, lijkt het niet meer op een scoutsfuif maar op een echt festivalletje!" Wat vind je van Beir-Total? "Wat ik er van vind? Een heel goed concept, het ligt goed in de markt. Zeer leuk dat jonge ondernemers hun handen hier achter zetten om het elk jaar beter en groter te maken. Vooral beter, dan wordt het vanzelf groter. Als het niet goed is, zou er geen volk meer komen hé. In het begin waren er wel wat foutjes, maar ik heb nooit slechte commentaren gehoord."

Waar kijk je het meeste naar uit? "De volgende editie, voor mij is dat echt iets waar ik verlof voor neem en mijn reisplannen voor aanpas."