Vrijwilliger in de kijker: Bart Van Hirtum

Afbeelding
Bart Van Hirtum

Bart van Hirtum, papa van één van de oprichters Sander, werkt als Department Manager bij Engie. Hij is al sinds het prille begin betrokken bij Beir-Total, wat niet gek is natuurlijk.

Binnen Beir-Total is hij diegene die op evenementen een algemeen overzicht houdt, ter ondersteuning van de 3 organisatoren. Zijn taak is bijvoorbeeld om de correctheid van het handelen van de medewerkers in het oog te houden. Ook staat hij in voor de bewaking van het financiële aspect tijdens het evenement zelf.

“Als vader van één van de oprichters, heb ik een zeker een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kijk ik sowieso op de achtergrond mee om geen al te grote debacles mee te maken.”, vertelt hij in het interview.

“Ik vind het een bijzonder knap concept. De gedrevenheid van de organisatoren maar ook de doorzetting, creativiteit en de gigantische drive waarmee iedereen meewerkt is geweldig.” Wel voegde hij eraan toe dat hij toch af en toe wel eens denkt dat het wat gevaarlijk wordt omdat de financiële risico’s soms vrij groot worden en er is natuurlijk geen garantie op return on investment.

Hij vindt de manier waarop Beir-Total omgaat met haar vrijwilligers wel enorm goed en vertelde ons ook dat hij de rol van Ruben hierin bewondert. “Ruben is enorm gedreven om, samen met zijn moeder, de stroom van vrijwilligers in goede banen te lijden. Die gedrevenheid komt uiteraard van zijn ervaring in het jeugdwerk.”

“Van jeugdige onbezonnen gedrevenheid, geëvolueerd naar zeer professionele samenwerking met heel veel passie en verantwoordelijkheid.”, vertelt hij over de evolutie van Beir-Total.

Hij beschrijft de organisatie als volgt: “Een jonge, maar heel snel groeiende onderneming die heel fijn is voor de jongere generatie in de omgeving van Kapellen.”

En uiteraard kijkt hij enorm hard uit naar 10 mei met stralend weer!